Евгени Крусев: Паркирането в центъра на София днес и утре ще е силно затруднено

Снимка: БТВ

Някои от основните паркинги в центъра на София днес и утре няма да функционират като "синя зона". Паркирането ще бъде силно затруднено. Това коментира заместник-кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев по БНТ.

В България пристигат лидерите на 28-те страни членки на ЕС и правителствените и държавни глави на страните от Западните Балкани. Поводът е срещата на върха на 17 май. Съпътстващата програма на събитието започва от днес.

Затворена за паркиране ще бъде зоната около храм "Св. Александър Невски", ще има затваряния по бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков", ул. "Кракра", "Шипка" и др. Очакват се закъснения в движението заради временни спирания на трафика.

"Със сигурност "Цариградско шосе" ще бъде сред най-натоварените, поради факта, че там освен идващите от летището делегации, ще има и протест на превозвачите. Те ще паркират камиони в десните ленти на булеварда, между 7-ми и 4-ти километър, а между 4-ти километър и алея "Яворов" ще има паркирани междуградски автобуси", каза Крусев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България