„Евертън“ успокоява феновете с нов мениджър

Фархад Мошири, мажоритарният собственик на „Евертън“, успокои феновете, че тимът ще има в най-скоро време нов мениджър. Според букмейкърите на Острова става въпрос за германец, а фаворит според тях е настоящият спортен директор Ралф Рангник.

Признанието на Мошири дойде след тежката загуба на „карамелите“ с 1:5 от „Аталанта“ в Лига Европа. Поражението остави „сините“ на последното място в групата със скромния актив от едва една точка въпреки многомилионната селекция това лято.

По всяка вероятност за временния наставник Дейвид Ънсуърт срещата срещу „Саутхямптън“ през уикенда ще бъде последната за него на поста. В шестте мача, които той води отбора, успя да спечели само един мач и загуби цели четири.

По-рано през месеца „Евертън“ се опита да отмъкне мениджъра на „Уотфорд“, португалеца Марко Силва, но „стършелите“ стопираха сделката.

И докато „карамелите“ се простиха отдавна с участие на 1/16-финалите в Лига Европа, 15 отбора си гарантираха място в следващата фаза.

„Арсенал“, „Аталанта“, „Брага“, „Динамо“ (Киев), „Стяуа“, „Лацио“, „Лион“, „Милан“, „Ница“, сензацията „Йостерсунд“, „Партизан“, „Виктория“ (Пилзен), „Реал Сосиедад“, „Залцбург“, „Виляреал“ и „Зенит“ са сигурни за елиминационната фаза.

„Астана“ на Станимир Стоилов все още има шанс да премине груповата фаза, но за целта ще трябва да победи като гост „Славия“ в Прага.

В четвъртък тимът на българския наставник падна с 2:3 от „Виляреал“ , а по този начин тимът прекъсна серия от 17 мача без поражение у дома.

„Получи се интересен мач, но приказката за „Астана“ без загуба приключи – обясни Стоилов. - Самият факт, че нямахме поражение в 17 поредни мача, е добро постижение. Днес нямаше динамика в играта ни и допуснахме много грешки в защита, въпреки че играхме с петима бранители.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини