"Евксиновград" даде шанс на експерт по кактуси

Щастливият Галин Радков си пусна снимка пред една от оранжериите в парка на елитната правителствена резиденция "Евксиноград"

Галин Радков сподели радостта си във ФБ

Успял е за малко повече от 10 г. да увеличи колекцията от кактуси в Балчик от около 600 до близо 3000

Резиденция "Евксиноград" край Варна прие на работа глухонемия експерт по кактуси Галин Радков. Назначен е от 1 април, засега на изпитателен срок, но се справя добре, казаха за "Труд" от почивната база на МС. Галин Радков беше дисциплинарно уволнен в началото на ноември м.г. от Ботаническата градина в Балчик със заповед на ректора на СУ.

Новината взриви тогава социалните мрежи, след като Галин Радков сам я съобщи. За новото си назначение той също сподели във ФБ:"Тук имам щастието да попадна на прекрасни шефове и колеги, на приятелска атмосфера, взаимно уважение, което бързо лекува дълбоките рани от унижения, обвинения и лъжи. В Евксиноград съм равностоен член на мечтан колектив". Младият мъж е познат в Балчик като създател и куратор на втората по големина в Европа колекция от кактуси и сукуленти, с която Ботаническата градина се гордее.В негова защита изпратиха петиция до НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони