Евксиноградската четворка се събира в Белград

Вучич е домакин на втората среща на балканските лидери

Икономическото сътрудничество, регионалната стабилност, евроинтеграцията на Западните Балкани и общите инфраструктурни проекти ще са в центъра на разговорите на Евксиноградската четворка. Първата среща бе в Евксиноград на 3 и 4 октомври. В центъра на разговорите бе бъдещето на страните от Западните Балкани.

Домакин на втората четиристранна среща е сръбският президент Александър Вучич, а мястото на събитието е Белград. Срещата започва с официална вечеря, давана от домакина Вучич, на която са поканени премиерите на България, Гърция и Румъния Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Михай Тудосе.

В събота лидерите на България, Гърция, Румъния и Сърбия ще се съберат в сградата на президентството в Белград, където се очаква да продължат разговорите по общите енергийни и инфраструктурни проекти, както и да бъдат поставени актуални въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа. Със сигурност няма да бъде отмината и темата за посещението на турския президент Реджеп Ердоган в Гърция, както и искането му за ревизия на Лозанския договор от 1923 г.

България и Сърбия ще подпишат меморандум за намаляване на тарифите за роуминга. С Македония вече бе подписан подобен документ на 23 ноември по време на съвместното заседание на българското и македонско правителство в Струмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика