Евродепутати се сбиха в Страсбург, човек на Фараж припадна

Европейският депутат от Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Стивън Улф бе приет в болница в Страсбург в тежко състояние "след спречкване" с негов колега по време на среща на евродепутати от партията, съобщи нейният лидер Найджъл Фараж.

"С дълбоко съжаление съобщавам, че след спречкване по време на среща на евродепутати от ЮКИП тази сутрин, Стивън Улф впоследствие колабира и бе настанен в болница. Състоянието му е тежко", се казва в изявление на Фараж.

Улф бил ударен с юмрук в лицето и се ударил в железен парапет. След това двамата мъже облекли отново саката си и се върнали в залата, а Улф припаднал малко по-късно извън нея. Медиците били повикани, след като той се оплакал, че е загубил чувствителност на едната половина на тялото си, и той спешно бил настанен в болница.

Фараж е лидер на групата на ЮКИП в Европейския парламент, а от вчера отново оглави и самата партия, след като избраната за негов приемник Даян Джеймс подаде оставка по лични и професионални съображения. Стивън Улф вчера е обявил намерението си да се кандидатира за партиен лидер след оставаката на Даян Джеймс, уточнява ДПА.

Улф, който е близък до Фараж, беше изключен заради техническа подробност при предишните избори за лидер на ЮКИП, спечелени от Джеймс.

https://www.youtube.com/watch?v=VDyB2DQ8p2s

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа