Евродепутатът Андрей Новаков: България е големият печеливш от Бюджет 2017 на ЕС

"България е големият печеливш от Бюджет 2017 на Европейския съюз, който беше гласуван току-що в Европейския парламент, обяви евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ)", цитиран от пресслужбата на българските представители на ЕНП в ЕП.

"По ключови за страната ни направления се получават изключително високи увеличения, от които - сигурен съм - ще се възползваме. 600 млн. повече за земеделие и справяне с последиците от руското ембарго, 1.5 милиарда повече поети ангажименти за младежка заетост, 400 милиарда повече за свързана Европа, където могат да се изграждат жп линии, мостове, пътища. 400 милиона евро още за “Хоризонт 2020”, за учени и иновации, 200 милиона повече за COSME в подкрепа на малкия и среден бизнес, 200 милиона повече в подкрепа на “Еразъм +” за студенти и преподаватели", обясни Новаков.

"По ключови за страната ни приоритети ще можем да получим увеличение, което е лукс във времената, в които живеем. Сигурен съм, че когато правим отчета на този бюджет България ще бъде за поредна година един от най-големите печеливши от него", смята евродепутътът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България