Евродепутат дари исторически енциклопедии на варненската библиотека

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев дари исторически енциклопедии на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна. Седмица след премиерата му в Силистра и в навечерието на националния ни празник новоиздаденото задълбочено изследване "България в Балканските войни 1912-1913 г." вече е част от фонда на библиотеката в морската столица.

"Енциклопедията е дело на доц. Милен Куманов, Десислава Костадинова и д-р Тодор Тодоров. Този авторски колектив изготви и енциклопедията "България в Първата световна война 1914-1918 г.", за чието представяне във Варна съдействах. През май предстои да излезе от печат и енциклопедия за Втората световна война, с която авторите ще затворят историческия цикъл", обясни Емил Радев.

Изданието за Балканските войни е събрало в 1064 страници и над 2000 снимки и илюстрации изобилие от факти за хората и събитията през този период от историята на България. "Книгата е посветена на нашите сънародници отвъд Рила и Родопите, които и след Балканските войни не получиха своята жадувана свобода, въпреки всички героични победи, постигнати от българската армия. Сигурен съм, че за много от читателите на библиотеката ще бъде интересно да се запознаят в дълбочина с историята, писана по бойните полета и на политическата сцена. Нека тя ни служи като урок и занапред, за да не щадим сили да отстояваме националните интереси на България", заяви Радев, връчвайки дарението на директора на библиотеката Радка Калчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони