"Евромакс сървисъс": Оттегляме се от Трън

През 2016 г. Общинският съвет в Трън подкрепи с декларация златодобива. След „зелената“ намеса позицията им се обърна на 180 градуса.

Компанията няма да чака решението на съда за референдума

"Във връзка с негативната кампания, предшестваща проведения на 11.06.2017 г. местен референдум, "Евромакс сървисис" не може да оцени инвестиционната среда в момента като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е нашата кауза", заявиха от компанията в отворено писмо.

"Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, ние се оттегляме от Трън и преустановяваме работата на Информационния център в града", обявиха от "Евромакс сървисис".

Отвореното писмо:

Пълният текст на писмото:

Уважаеми жители на община Трън,

Уважаема представители на местната и държавната власт,

Този процес на комуникация, който ние искахме да бъде диалог и да следва законово установената процедура, а някои нарекоха битка и война, завърши с триумф на изкуствено създадените страхове.

С нашето инвестиционно намерение предложихме дългосрочно създаване на реална добавена стойност. За да отговорим максимално на Вашите очаквания, подходихме отговорно, променихме проекта и ограничихме дейността в района на някогашната мина „Злата“, заради която в герба на Трън има златни миньорски символи.

Както към всичко останало, така и към последните събития ще проявим отговорно отношение. Многократно и ясно сме заявявали, че виждаме смисъл от 100-милионна инвестиция, само ако има конструктивен диалог. Можем да мислим и работим ефективно за благоденствие, социален и икономически успех, само ако го постигаме съвместно и получаваме подкрепа от местните общности.

Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, за нас проведената кампания, гласуването и резултатът остават показателни за инвестиционната среда в Трън. Тази среда в момента няма как да се приеме като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е нашата кауза. Ние залагаме единствено на професионализма и създаването на реална добавена стойност.

В тази връзка обявяваме, че на този етап се оттегляме от Трън и преустановяваме работата на Информационния център. Ще преоценим цялостно реализацията на проекта за възстановяване на златодобива в някогашната мина „Злата“.

Желаем успех на всички, които желаят да инвестират и работят в община Трън.

С уважение,

Ваня Денева,

Управител на „Евромакс Сървисиз“ ЕООД

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика