Европари за два лота на АМ „Струма“

Цената е съответно 186 млн. лв. и 213 млн. лв.

Одобрени за европейско финансиране са апликационните форми за лотове 3.1 Благоевград-Крупник, 3.3 Кресна-Сандански и тунел “Железница” на магистрала “Струма”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Зелената светлина е по програмата за Съвместна помощ за подкрепа на проекти в европейските региони (JASPERS).

“Това е основание България вече реално да се възползва от европейско финансиране от Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за изграждането на посочените обекти”, написаха от ведомството. И припомниха, че двата лота от магистралата “Струма” са с обща дължина малко над 41 километра. Участъкът Благоевград-Крупник трябва да бъде готов през май 2018 година и ще струва 186 млн лева. Срокът за пускането на отсечката от Кресна до Сандански е февруари 2018 г. при цена от 213,14 млн лева. “Общата дължина на магистрала “Струма” е 150 километра, като до момента са изградени малко над 86 километра”, поясниха от МРРБ.

От Агенция “Пътна инфраструктура” обясниха пред “Труд”, че одобрението по JASPERS означава, че страната ни вече е на последен етап от отпускането на средствата, което трябва да бъде одобрено окончателно от Брюксел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика