Европол на лов за трафиканти на оръжие

58 арестувани и 48 иззети оръжия. Това е резултатът от международна операция срещу трафика на оръжие от Западните Балкани към Европейския съюз, съобщи МВР. В акцията участваха спецполицаи и митничари от България и още 17 държави.

Операцията, която е под координацията на Европол, стартирала на 27 януари и приключила три дни по-късно. Униформените от държавите участнички щателно проверявали превозни средства на гранично-контролни пунктове, които били избрани заради информации, че през тях може да има трафик на оръжия, както и на базата на анализ на риска. Общо 246 000 лица и 14 800 превозни средства били проверени по време на акцията.

Освен пистолети, пушки и автомати спецполицаите открили и 833 различни по вид муниции, 4 ръчни гранати и приблизително 500 грама пластичен експлозив. Конфискувани били и 505 кг марихуана и 53 кг таблетки екстази. Предотвратен е трафик на 765 пакета контрабандни цигари и на откраднат автомобил. Установени са и 8 опита за използване на подправени визи или документи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право