Египетски балерини се борят с насилието, показвайки изкуството си по улиците на Кайро

балерини в Кайро

Египетски балерини отказват да бъдат сплашени от терористичните актове в страната им, предаде Би Би Си. При последното екстремистко нападение в началото на декември 27 души загинаха при експлозия в коптска църква в столицата Кайро. Балерините обаче са решили да се борят с насилието, като показват изкуството си по улиците на египетската столица, предаде БНР.

В рамките на проекта "Балерините на Кайро" те танцуват из целия град, а снимките и видеоматериалите от инициативата им станаха изключително популярни в интернет. Организаторът на проекта Рошан Елшормолеси обясни какво е вдъхновило балерините:

"Правим това за себе си, за собственото си щастие. Хората страдат от икономически проблеми, финансова криза и понякога от терористични актове. Предполагам, че египтяните много харесаха проекта ни, защото сцената беше толкова нова – самите улици на Кайро", посочи Рошан Елшормолеси.

Целта на проекта е също да покаже, че обществените места трябва да бъдат безопасни за жените.

"Египтяните не знаят, че всъщност в Кайро има балерини. Може би това е начин да променим техните виждания за жените, че са всъщност не само красиви тела, но и красиви по дух", обясни балерината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят