Един Бербатов пролет не прави

Един Димитър Бербатов пролет не прави. Така може да перифразираме популярната българска поговорка след третото поредно равенство, което записа тимът на българина „Керала Бластърс“ в шампионата на Индия. Отборът на бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“ направи 1:1 с „Мумбай Сити“, въпреки че водеше в резултата до 77-ата минута.

Холандецът Марк Сифнеос вкара за „Керала“ в 14-ата минута. Бербатов взе дейно участие в атаката, като подаде на крилото към Джакичанд, който направи асистенцията. И в този мач българинът игра като полузащитник. В 43-ата минута Бербатов пак комбинира отлично с Джакичанд, като го изведе сам срещу вратаря, но ударът не беше точен. В последната атака за първата деветката засече с глава центриране от корнер, но вратарят спаси.

През второто полувреме съотборниците на Бербо го ядосаха с отиграванията си. В моментите, в които трябваше да се контраатакува и топката да се подава напред, играчите на „Керала“ действаха на сигурно и комбинираха в задни позиции. Това на няколко пъти изкара извън нерви Бербатов. В добавеното продължение стражът на гостите пък започна да бави времето. Българинът демонстративна по подритна с крак, но реферът само смъмри деветката на „жълтите“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ