Съпрузи изселници загинаха, детето им и румънка с опасност за живота

Снимка: Антоанета Марчева

Семейството идвало на погребение на роднина

Съпрузи изселници загинаха, а детенцето им е в тежко състояние в болницата в Търговище, след като колата им катастрофира на пътя Омуртаг-Котел до село Зелена морава. Ранените са общо шестима, но двама са с опасност за живота.

Трагедията стана към 7,08 часа в петък. Два автомобила с турска регистрация се ударили челно. В „Дачия”, идваща от Турция към Омуртаг, са пътували 43-годишен бизнесмен, съпругата му на 39 години и 9-годишната им дъщеричка. Отзад се возели първи братовчеди на шофьора. Те идвали за погребение на чичото на бизнесмена, който издъхнал в четвъртък след операция.

Мъжът и жената са починали на място, детето беше  оперирано и е в тежко състояние. Получило е черепно-мозъчна травма и  имало кръвоизлив в мозъка. Ранени са и другите им спътници, но опасност за живота им нямало. Единият от тях бил син на възрастния човек, за чието погребение си идвали.

В колата „Рено”, която пътувала към Турция, били 57-годишен турски гражданин и 2 румънки. Едната била съпругата му, а другата сестра й. Втората жена, която е 42-годишна, била в изключително тежко състояние и шансове за живота й почти нямало, коментираха медици със съжаление. Тя била с ужасни травми по главата и лицето, на гръдния кош, с перфорация на бял дроб и други. Водачът на тази кола се отървал само с пукнат глезен, а 38-годишната му съпруга имала счупен прешлен.

По първоначална неофициална информация катастрофата е станала на прав участък от пътя, когато „Реното”, по неизвестни причини, навлязло в другото платно и последвал челен сблъсък. Не е имало изпреварване, което е да е станало причина за трагедията.

Загиналите живеели в Одрин. Там мъжът имал фирма, която била представител на голям европейски производител на електроуреди. Родителите му също имали двойно гражданство и в момента си били в България, разказаха техни съселяни.

Първоначално беше съобщено, че семейството имало и момиченце, което било по-голямо. По-късно уточниха, че по-голямото дете било около 15-16-годишно момче, което също тръгнало със семейството си, но паспортът му бил изтекъл и не го пуснали да мине границата, което може и да е спасило живота му.

В селото, откъдето е загиналият бизнесмен, коментираха потресени, че трагедията е точно преди мюсюлманския празник Рамазан байрам. Започнали да пристигат гости от Турция, но празник нямало да има. В петък погребали чичото на загиналия бизнесмен, а ги чакали още погребения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България