Един от клубовете основатели на английската футболна лига е пред закриване

Именитият английски клуб "Болтън Уондъръс" ще бъде закрит, освен ако сделката по закупуването му не бъде осъществена, разкриха английските медии.

"Болтън", които са в невероятна криза и са без собственик от няколко години, имат срок до вторник, 27 август, да приключат сделката по продажбата. Преди няколко дни обаче администраторът Пол Апълтън разкри, че преговорите са пропаднали. Днес той заяви, че екипът му е прекарал последните 48 часа в опит да поднови преговорите по сделката и ако не се случи чудо и клубът не се сдобие с нов собственик до 5 часа следобед на 27 август, то ще бъде обявен в несъстоятелност и в сряда ще започнат процедурите по закриването му.

"Болтън", който е сред основателите на футболната лига, започна сезона в Лига 1 с дефицит от 12 точки, наказание наложено заради натрупаните дългове и административни проблеми. Освен това те нямат и спонсор, който да покрие поне частично задълженията им. За момента има огромна вероятност отборът, спечелил 4 пъти купата на футболната асоциация, да спре да съществува.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят