Еди Рама: Това, което се смяташе за невъзможно за албанците в Северна Македония, е реалност

Албанският премиер Еди Рама, обръщайки се на главната сесия на Втората среща на албанската диаспора в Тирана, спомена постиженията, постигнати от последната среща и постиженията на албанците в Северна Македония, като добави, че без тях няма да има държава. Това съобщава албанския телевизионен канал Top Channel, цитиран от македонското издание “Плюс инфо“.

"Не само албанците в Албания, които се по-добре днес, отколкото бяха по време на първата среща на диаспората, но това, което днес се смяташе за невъзможно за албанците в Северна Македония, е реалност. Вече се говори на албански език в парламента на Северна Македония. Ние сме заинтересовани от съществуването на тази страна, от напредъка към евроатлантическата интеграция, а албанците да са по-добре там днес и в бъдеще, отколкото бяха вчера. Без албанците няма да има Северна Македония, а още по-малко Северна Македония в НАТО или ЕС" - каза Рама.

Еди Ранма призова албанците в Туз, Черна гора, да се обединят и да се откажат от "ненужни враждебни отношения помежду си, да спечелят и да ръководят в първата албанска община на нашия съсед".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа