Една габровска и две севлиевски баби дадоха на телефонната мафия над 7 бона

88-годишна жена от Габрово е поредната жертва на измама от телефонната мафия. По сценария „оказване на съдействие при провеждане на полицейска акция“, на 8-ми декември възрастната жена оставила на предварително определено от измамниците място плик с 5000 лв. В полицията жената сигнализирала ден по-късно, явно разбрала, че жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

Също на 8-ми декември в РУ-Севлиево е получен сигнал от 69-годишна жена от Севлиево, че предния ден неизвестно лице, въвеждайки я в заблуждение, ѝ причинило имотна вреда. Жената оставила до входната врата на имота си плик със 700 лв., 100 евро и златни накити. Измамата е извършена по сценария „оказване на съдействие на полицейски служители при провеждане на специализирана операция“. По същата схема, същия ден, била измамена още една възрастна жена от Севлиево. До контейнер за отпадъци 87-годишната оставила плик с 250 евро и 700 лв. По случаите са образувани досъдебни производства.

От полицията отново напомнят на гражданите, че искането на пари по телефона е знак за измама. За да не станете жертва на измамници, е необходимо да спазвате основното правило – след получаване на подобно обаждане, задължително да позвъните на тел. 112 и да се свържете с близките си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право