Една година условно за мъж, теглил пари от чужда дебитна карта

Окръжният съд във Велико Търново постанови 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок за мъж, теглил пари с чужда дебитна карта. Наказанието е наложено след внесен в съда обвинителен акт от Окръжната прокуратура и постигнато в съдебно заседание.

35-годишният Боян К. се признал за виновен за това, че през периода 15- 21 септември миналата година извършил дванадесет транзакции от банкомат и източил от сметката на титулярката общо 1380 лева.

През юли 2017 г. пострадалата наела обвиняемия да извърши ремонт в жилището й, като му казала, че ще отсъства по-дълго време от града. Дала му предварително пари за материали и труд, като му предоставила и ключа за входната врата на апартамента си, за да може той да работи, докато нея я няма. В един от дните през септември 2017 г. се наложило да премести мебели в спалнята.

Тогава в едно от шкафчетата й забелязал, че има различни банкови карти и взел решение, че може да вземе някоя от картите и да изтегли пари от нея, т.к. изпитвал финансови затруднения. Няколко дни по-късно взел от шкафчето произволно една от картите, запечатана в плик, заедно с ПИН кода за нея. Отишъл до близък АТМ направил справка баланс на дебитна карта, след което върнал дебитната карта обратно на мястото й.

На следващия ден отново взел карта и изтеглил 100 лева, след която я върнал в шкафа. Така дванадесет пъти вземал картата, теглил пари от нея и я връщал обратно, като общо изтеглената сума от сметката на пострадалата е 1380 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право