Една ефективна и две условни присъди за габровци, произвеждали наркотици

Снимка: Pixabay

Окръжен съд - Габрово одобри споразумение по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово, с което трима обвиняеми са осъдени за производство и държане на метамфетамин и марихуана.

М. Г. е осъден на четири години лишаване от свобода при строг режим и глоба 10 000 лв. Той е признат за виновен за това, че през периода декември 2017 г. – 12 февруари 2018 г., в къща в с. Чукили, при условията на опасен рецидив и в съучастие с И. Т. произвел с цел разпространение общо 110,48 гр. метамфетамин. Дрогата била приготвена с цел разпространение.

Признат е за виновен и за това, че през посочения период и място, държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество. Открити са туби с тоулен, солна киселина, ацетон, колби, ромпи, вакуум помпи, защитно облекло, маски, противогази, мензури и др. Признат е за виновен и, че в лек автомобил “Хонда“, на път в землището на с. Чукили, използвал радиозаглушител, който излъчва в етера, като заглушител на сигналите на мобилните оператори на територията на страната, без да има за това писмено разрешение.

Обвиняемият И. Т. е признат за виновен в съучастие с М.Г. участвал в производството на метамфетамин с цел търговия. В съучастие с Б. Г., в апартамент в Габрово съхранявал марихуана. За двете престъпления на И. Т. е наложено наказание една година и десет месеца условно с 4 години изпитателен срок и глоба в размер на 4500 лв.

Обвиняемата Б. Г. е осъдена на единадесет месеца условно с тригодишен изпитателен срок.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право