Една жертва и четирима ранени при пожар в Смолян

Пожар пламна в Смолян и взе една жертва, други четирима пострадаха, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Смолян. Вчера около 18.45 часа в РУ-Смолян на телефон 112 е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент в Смолян на ул. "Кокиче". В него е живяла 89-годишна жена, която станала жертва на пожара.

На място пристигат огнеборци, които бързо овладяват пожара и спасяват 4 човека от съседния апартамент, които опитали да помогнат на възрастната жена. Оказана им е незабавна медицинска помощ в МБАЛ "Братан Шукеров" - Смолян.

Леко обгазени и настанени в болницата са 64-годишна жена и нейният съпруг на 66-години, заедно с двете си внучета – момиче на 8 г. и момче на 2 г. Момченцето е настанено в детско отделение, с леко обгазяване и старо заболяване - вирусна пневмония. Съпругът е прегледан и освободен за домашно лечение. Четиримата пострадали живеели в апартамент над този, в който е възникнал пожарът.

При пожара е унищожени покъщнина, опушени са стени и е паднала мазилка. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР, РУ - Смолян и РС ПБЗН-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право