Една кола откара двама шофьори в ареста

Двама приятели попаднаха един след друг в ареста в Шумен след като шофираха една и съща кола - БМВ 316. Засекли ги два различни екипа пътни полицаи. Каръшката случка се разиграла след 03,30 часа на Бъдни вечер.

Първият екип спрял фаталното БМВ съвсем близо до сградата на полицията на ул.”Добри Войников”. Зад волана бил С.Х./31г./ от село Хитрино, който бил пиян и дрегерът отчел, че шофира с 1,82 промила алкохол. Оказало се и че транзитните холандски номера на автомобила са с изтекъл срок на валидност. Мъжът не дал кръвна проба за анализ и го задържали в ареста, а колата била официално спряна от движение.

Това обаче не попречило на приятеля, който бил с него, да я подкара. Така минути по-късно БМВ-то било спряно на ул.”Съединение” в Шумен от друг патрул. Зад волана бил М.Х./40г./ от село Сливак. Той нямал книжка, а тест с дрегер отчел 2 промила алкохол. Към това се добавило и нарушението, че управлява спряно от движение превозно средство. Така и вторият шофьор на фаталното БМВ се озовал в ареста и също ще бъде съден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право