Жена издъхна след взрив на такси на бензиностанция

След взрива бензиностанцията бе затворена заради вътрешна проверка за сигурност. Снимка: pronewsdobrich.bg

Дъщерята на починалата е в болница с рани по главата

Версия: Експлозията e заради неизправна газова бутилка

Жена на възраст над 60 г. загина, а дъщеря є е в болница, след като газовата бутилка на таксиметров автомобил се взриви на бензиностанция в покрайнините на Добрич. Инцидентът станал в събота около 20 ч.

Жълтата кола управлявала дъщерята. Тя спряла на бензиностанцията на “VM Petrolеum”, собственост на Веселин Марешки, на изхода на града за Варна да зареди метан. Минути по-късно последвал мощен взрив, който унищожил почти целия автомобил. Майката, която била на задната седалка, получила изключително тежки травми. Двете пострадали били откарани с линейки в болницата в Добрич. Малко по-късно възрастната жена издъхнала в Спешния център.

Дъщеря й е настанена в неврохирургията с комоцио и рани по главата. “Тя е в стабилно състояние”, съобщи и. д. окръжният прокурор на Добрич Златко Тодоров. Той потвърди, че при инцидента няма други пострадали.

“Извършен е оглед. Разпитани са свидетели, назначени са съдебномедицинска и техническа експертизи. Трябва да установим кога, как, къде и от кого е монтирана газовата уредба на колата. Проверяваме всички хипотези, свързани с безопасността при работа с газ - от преносната мрежа до конкретната бутилка”, уточни Тодоров.

Образуваното досъдебно производство е за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност. Засега то се води срещу неизвестен извършител. След полицейския оглед бензиностанцията остана затворена заради вътрешна проверка за сигурност. Служителите є бяха категорични, че всички системи са наред и взривът е бил причинен от неизправност в газовата уредба на таксито.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България