Едно от момичетата, пометени на спирка във Варна, е в кома

Тепърва ще се изяснява дали неизправност в служебния автомобил "Фолксваген" е предизвикала тежкия инцидент, при който на сп. Тракия бяха ранени две ученички и младеж.

Две 14-годишни ученички и младеж на 27 г. берат душа в болница, след като сутринта бяха пометени от кола на автобусна спирка на бул. "Владислав Варненчик" в центъра на Варна.

Инцидентът станал около 7,40 ч на сп. "Тракия" срещу Районния съд. 21-годишен шофьор със служебен "Фолксваген" внезапно загубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и връхлетял чакащите на спирката. От удара едно от момичетата е изпаднало в кома. Има риск за живота на пациентката, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ "Св. Анна", където са настанени ранените. Другото девойче е в травматологията със счупена подбедрица, а 27-годишният младеж е в реанимация с два счупени крака и травми по главата.

От полицията обявиха, че работят за изясняване на детайлите и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент. В социалните мрежи очевидци коментираха, че младият шофьор предизвикал мелето, защото задрeмал зад волана след нощна смяна. Според други свидетели шокираният водач споделил, че спирачките на колата внезапно отказали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България