Ежегодно 6000 студенти и докторанти се обучават в Технически университет Варна

Учебното заведение отбелязва 55 години от създаването си

На 15 септември Технически университет – Варна отбелязва 55 години от своето създаване. От 1962 година той се развива и утвърждава като модерен и значим национален образователен, научноизследователски и информационен център, пълноценно интегриран в европейското академично пространство. За този период в университета са се дипломирали 53 343 специалисти с висше образование.

Днес университетът разполага с 12 учебни сгради, 86 модерно оборудвани семинарни и 50 лекционни зали, голям спортен комплекс, повече от 230 отлично обзаведени лаборатории, тренажори, учебни зали, оборудвани с мултимедия, фонетични кабинети.

ТУ-Варна е първият университет в България получил акредитация от Асоциацията на Европейските университети. Близо 6000 български и чуждестранни студенти и докторанти се обучават в 4 факултета в 40 бакалавърски, 70 магистърски и 30 докторски програми от осем професионални направления в областта на техническите и други науки. Традиционно студентите от ТУ - Варна се представят блестящо на международни, национални и регионални олимпиади по математика, физика, компютърни науки и програмиране, електротехника, в научно-практически и бизнес форуми за иновации.

Университетът отбелязва сериозни успехи в кампанията за набиране на кандидат студенти за учебната 2017/2018 год. Независимо от сложната демографска ситуация в страната и влиянието на други отрицателни фактори, ТУ-Варна изпълни изцяло държавната поръчка във 5 от 8 професионални направления или общо над 95% за ОКС „бакалавър и „професионален бакалавър“. Продължава записването на студенти за обучение в ОКС „магистър“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование