ЕИБ ще отпусне още 3,7 млрд. евро за миграцията

Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, и Антонио Таяни, председател на Европейския парламент, подписаха четири ключови законодателни акта на ЕС, за да могат те по-бързо да влязат в сила. Подписаните документи ще позволят на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) да отпусне допълнително 5,3 милиарда евро, от които 3,7 милиарда евро ще бъдат използвани за справяне с първопричините за миграцията, съобщиха от министерството на европредседателството ни.

Държавите членки и застрахователният сектор ще разполагат с повече време за подготовка при прилагането на новите правила за разпространение на застрахователните продукти, което ще доведе до по-голяма защита на правата на потребителите на застрахователни услуги.

ЕС ще направи крачка към постигането на целта си за намаляване на емисиите на парникови газове с най-малко 40% до 2030 г. чрез реформата след 2020 г. на Системата на ЕС за търговия с емисии (СТЕ).

Благодарение на законодателството ЕС ще може да предприеме по-нататъшни мерки за укрепване на сигурността, преминаване към приключване на работата по изграждането на Съюза на капиталовите пазари и прилагане на разпоредбите на Парижкото споразумение за климата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България