Екарисажът в Шумен пак на протест

Работници на екарисаж "Брамас 96" в Шумен излязоха на протест срещу затварянето му и неизплатени суми от държавата. Хората в работно облекло се строиха този път с плакати пред областната управа, след като миналата седмица недоволството им пред вратите на Областната дирекция по безопасност на храните не даде резултат. Още тогава шефът на дружеството Мирослав Александров се закани, че може да заведе работниците си и в Брюксел.

trsh1705-1

Според него Европейската комисия е дала отлични оценки на дейността на екарисажа. "Възможно ли е при наличие на тази фактология, Оластната дирекция да каже, че екарисажът не отговаря на някои условия?", попита риторично той. Междувременно в сряда в Административния съд в Шумен тръгна дело срещу три заповеди за спиране дейността на екарисажа. Според забраните липсва акт за въвеждане в експлоатация на целия обект по Закона за устройство на територията и удостоверенията за дейност трябва да се обезсилят. Адвокатът на дружеството пък е категоричен, че няма никакви нарушения, а с издаването на заповедите се обслужват интересите на мобилните инсенератори. Според управителя на "Брамас 96" констатациите на дирекцията по безопасност на храните са тенденциозни. Предстои магистратите да вземат решение.

При протестиращите в четвъртък дойде зам. областният управител Петко Шаренков, последва и разговор в кабинета му. "Изслушах исканията. Диалогът, който проведохме, беше конструктивен и интелигентен. Към настоящия момент областна администрация няма правомощия да се намесва в този казус, който вече е на съдебна фаза. Нека органите, оторизирани за това, да си свършат работата", каза зам.губеранторът. Всички проблемни въпроси дружеството ще изложи писмено до областния управител проф.Стефан Желев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България