Екатерина Захариева продължава посещението си в Сърбия

Външния министър Екатерина Захариева е на посещение в Република Сърбия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Посещенията на Екатерина Захариева в Република Сърбия и Република Албания са част от балканска обиколка. Акцент в програмата е представяне на приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г. Основен приоритет не само на Председателството ни, но и за правителството на Република България е оказването на подкрепа и насърчаване на процеса на европейска интеграция на страните от региона.

Програмата на българския вицепремиер включва срещи с министър-председателя на страната Ана Бърнабич, с първия заместник министър-председател и министър на външните работи Ивица Дачич, както и с министъра на правосъдието Нела Кубурович.

По-късно същия ден Екатерина Захариева ще открие конференцията „Малцинствената политика – Насърчаване на интеграцията в Сърбия”. Тя се финансира по Програмата за сътрудничество за развитие на Министерството на външните работи на Република България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България