Екатерина Захариева разкри кои са „агнешките главички”, споменати от Борисов

Екатерина Захариева

Правосъдният министър в оставка Екатерина Захариева заяви, че правителството остава зад проекта на бюджет за догодина, който са предложили. Тя отбеляза, че има риск бюджетът да не бъде приет, но изтъкна, че кабинетът в оставка стои зад политиките.

Aко след оставката на кабинета „Борисов” има ново правителство, то може да предложи корекции по парите за 2017-а, посочи Захариева по БТВ.

Правосъдният министър в оставка заяви, че няма предложение за участва в трети служебен кабинет. Тя подчерта също, че няма оферта и за служебен премиер и е несериозно да отговоря дали би приела. Призна обаче, че по-скоро би отказала, защото е била два пъти в служебни правителства и никак не е било лесно.

"Лобита в кабинета „Борисов” 1 и „Борисов” 2 не съм усетила. Нито съм усетила натиск на кръга „Кой”, нито съм усетила натиск на кръга „Капитал”, подчерта още Екатерина Захариева. "Абсолютно съм оставена сама да предлагам законите и съм получила пълната подкрепа", категорична беше тя.

Екатерина Захариева отхвърли твърденията, че след загубата на президентските избори премиерът в оставка Бойко Борисов не се държи като обиден. По думите й резултатите от изборите са показали, че управляващата коалиция не е толкова стабилна. „Това беше един от аргументите да подадем оставка“, уточни тя.

Тя предположи, че с думите си за „агнешките главички” Борисов има предвид новата формация, която Радан Кънев анонсира. По думите на Захариева дясното се саморазбива.

"Теоретично е възможно да имаме 2 месеца кабинет в оставка", отбеляза още Екатерина Захариева, като изтъкна, че няма срок за връчване на първи мандат за съставяне на кабинет.

Тя каза още, че би посъветвала държавния глава да връчи третия на Патриотите, защото те са трети на президентските избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика