Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на Г-20 в Буенос Айрес

Снимка: Архив

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Аржентина за участие в срещата на външните министри на страните от Г-20, която ще се състои на 20 и 21 май в Буенос Айрес, съобщиха от МВнР. Захариева ще ръководи делегацията на ЕС.

В рамките на участието си във форума в Буенос Айрес се очаква вицепремиерът Захариева да има и двустранни срещи със свои колеги от държавите от Г-20.

Групата на двайсетте - Г-20, е учредена през 1999 г. като формат за среща на финансовите министри и управителите на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите икономики в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония, и Европейския съюз.

Членовете на Групата заедно представляват 85 процента от световния брутен национален продукт, генерират 75 на сто от международната търговия и съставляват две трети от световното население.

Аржентина е настоящият ротационен председател на Г-20. Приоритетите, избрани от аржентинското председателство на Г-20 за 2018 г., са бъдеще на заетостта, развитие на инфраструктурата за устойчивото бъдеще на прехраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България