Екипажът на кораба „Оборище“ първи посреща новата 2019 година

Екипажът на моторния кораб „Оборище“ на Параходство „Български морски флот“ с к.д.п. Николай Балтаджиев и с главен механик Калоян Туйков първи ще посрещне настъпващата 2019 г., съобщиха от пресцентъра на най-голямата българска компания-корабособственик.

Това ще стане в руското пристанище Мурманск и три часа преди у нас да гръмнем бутилките с шампанско. Има голяма вероятност екипажът на моторния кораб „Чумерна“ с к.д.п. Ивайло Грънчаров и с главен механик Володимир Колопотюк също да посрещне новата година по това време и в същото пристанище, но това зависи от условията, при които ще извърши прехода до Мурманск в Баренцово море.

Последен ще изпрати отиващата си 2018 година екипажът на моторния кораб „Мургаш“ с к.д.п. Стоян Атанасов и с главен механик Валентин Гульпа, който е в тихоокеанското мексиканско пристанище Тополабампо.

Най-близо до България навръх Нова година ще бъде екипажът на ферибота „Героите на Севастопол“ с к.д.п. Николай Колев и с главен механик – Ивайло Иванов, който ще извършва преход в Черно море между украинското пристанище Черноморск (бившия Иличовск) и грузниското пристанище Поти.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България