Екоесперти представят пред делегация от Молдова управлението на отпадъците в Търновско

Експерти на РИОСВ – Велико Търново ще представят дейността на инспекцията и контрола по управление на отпадъците на регионално ниво на работно посещение. Темата е „Модернизация на местните обществени услуги в Република Молдова. Посещение на успешни проекти за управление на отпадъците в Румъния и България”.

Екоинспекцията в старата столица ще бъде домакин на срещата, в която ще участват 43-ма молдовски експерти от Министерството на околната среда, Министерството на регионалното развитие и строителството, Регионални агенции за развитие, общински власти и комунални предприятия. Целта е запознаване с добри практики за интегрирано управление на отпадъците.

По време на визитата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани със прилагане на законодателството и контролните функции на РИОСВ, изпълнението на общински и регионални планове за управление на отпадъците, регионални сдружения за управление на отпадъците, реализация на инвестиционни проекти в тази област.

Предвидено е посещение на Регионалното депо край великотърновското село Шереметя, както и срещата общинската управа на болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони