Екоинспектори провериха 102 обекта за месец и събраха над 30 000 лв от санкции

Еекспертите от РИОСВ – Велико Търново през юли извършиха 103 проверки на 102 обекта. Съставен е един акт за неводене на отчетност по отпадъците и са издадени три наказателни постановления на стойност 12 000 лв. Общо събраните суми по наложени санкции са 30 009,73 лв.

Основните акценти в контролната дейност на екоинспекцията през последния месец са извършване на комплексни проверки, контрол на обекти за спазване на изискванията на законодателството по отпадъците и въздуха, проверки във връзка с емисионен контрол на отпадъчните води и правилната експлоатация на пречиствателните съоръжения.

Дадени са 34 предписания за привеждане в съответствие с нормативните изисквания. 14 от тях са до кметовете на всички общини на територията на РИОСВ в срок до 01.09.2017 г. да извършат почистване на съществуващите нерегламентирани сметища, намиращи се на територията на общината и да представят отчет в инспекцията. Две предписания са издадени на кметовете на свищовското село  Деляновци и на село Раданово, община Полски Тръмбеш за почистване на образувани нерегламентирани сметища в техните землища, след проверки по сигнал и жалба в РИОСВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България