Екоталибаните излъгаха немска евродепутатка

Германката Ска Келер идва да протестира заедно със „зелените”, ще иска оставки от жълтите павета

Немската евродепутатка и съпредседател на групата на Зелените/Европейски свободен алианс в ЕП – Ска Келер, ще се включи в тазседмичния протест, който от коалицията “За да остане природа в България” организират уж в защита на Пирин.

Източници на “Труд” обясниха, че по този начин инициаторите на шествията търсят политическа легитимация не само у нас, а и в Европа.

Както вестникът показа още в началото на протестите в края на декември, блокиранията на възлови кръстовища в София са политически. Зад проявите, които на практика са незаконни, стоят партия “Зелените” и “Да, България”. На последните избори коалицията между тях и ДЕОС не успя да премине 3% и сега те се опитват да трупат дивиденти, като на преден план изкарват лъжлива екологична кауза.

Формалният поводът за идването на Ска Келер е, че тя ще представи доклад за корупцията, написан от европейските зелени. Междувременно щяла да се включи в протеста, който иска оставката на министъра на околната среда Нено Димов.

Не е ясно като каква Келер ще вика на жълтите павета за оттеглянето на представител на българската изпълнителна власт. Не се знае също дали тя ще отиде в Пирин, за да види лично, че повод за притеснения няма и че нейните български партньори я лъжат за масово строителство в Националния парк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България