Еко рали „България“ минава през Балкана

Изцяло новият маршрут на предстоящото еко рали „България“ минава през живописния път в Искърското дефиле от София до Вършец и обратно. Състезанието стартира в петък от 19 ч на столичния площад „Батенберг“ и ще завърши в неделя. Пътната книга и специалните етапи са готови, като състезателите ще се насладят на красиви гледки сред природата в Балкана.

Еко Рали „България“ е кръг от световния шампионат за Е-регулаторна купа на Международната автомобилна федерация FIA за нови енергии и задвижвания. В надпреварата имат право да участват автомобили с електрическо задвижване. Това не е скоростно състезание, в което се гони най-добро време и върхова скорост. В еко ралито се акцентира върху икономичното и екологично шофиране по предварително изготвен маршрут в пътна книга и провеждане на регулаторни тестове. Фаворит за победата е миналогодишният победител и световен шампион Валтер Кофлер с Tesla Model S, който е временен водач в генералното класиране.

В деня на откриването ще бъде организирано състезание по майсторско шофиране на електромобил от журналисти. Гостите на площад „Батенберг“ ще могат да разгледат най-новите електрически автомобили, мотоциклети и велосипеди и да се забавляват с разнообразни атракции. За първи път тази година ще участват електрически велосипеди, карани от представители на самия производител – българската компания Eljoy Bikes.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт