Експанзия на зелената зона в още 4 столични района

Близо 5000 нови места за платено паркиране в „Лозенец“ и „Средец“ от 1 октомври

В Столичния общински съвет се обмисля разширяване на зелената зона за платено паркиране в 4 квартала на София. Зам.-председателят на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков съобщи, че предстоят обсъждания за въвеждане на платено паркиране по желание на живеещите и на районните кметове в район "Оборище", както и в територията около пазара "Димитър Петков" във "Възраждане". Обсъждат се и предложения за въвеждане на платено паркиране в "Красно село" - около Военномедицинската академия, бул. "Гешов", бул. "Тотлебен" и "Пирогов", както и в район "Студентски" - по основните улици и трасета.

Междувременно градската управа прие от 1 октомври обхватът на зелената зона в районите "Лозенец" и "Средец" да разшири. Зелената зона в "Лозенец" обхваща т. нар. долна част на район "Лозенец". В "Средец" зоната ще бъде разширена около ул. "Иван Асен Втори", бул. "Михай Еминеску", ул. "Хан Омуртаг", бул. "Цариградско шосе" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". В двата района ще бъдат открити общо близо 5000 места.  За обособяване на паркоместа, сигнализация и маркировка от Центъра за градска мобилност ще дадат около 3,5 млн. лв.

Освен това зоните ще имат ново работно време. Синята и зелената ще работят в делнични дни не от 8:00 до 19:00, както досега, а от 8:30 до 19:30 ч. В събота синята зона ще работи не до 14, а до 18 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България