Експерти нищят убийството на 17-годишния Гошко в Монтана

Заподозрян за стрелбата е собственик на дърводобивна фирма

Мъжът, задържан в района на убийството на 17-годишното момче от Монтана, засега е само заподозрян за извършване на престъплението. Експертизи ще докажат кой и с какво оръжие е прострелял смъртоносно младежа, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Гошко М. бе убит с изстрел в главата във вторник по обед в местност край село Крапчене. Момчето от ромския квартал „Огоста” в Монтана заедно с неговия дядо Георги Г./58 г./ отивали с 2 каруци да събират трева и сухи дърва, когато гръмнали три изстрела и единият улучил Гошко.

Пристигналите на мястото полицаи и жандармеристи отцепили района, започнали издирване със следово куче и задържали 38-годишен мъж с автомобил. В него е бил намерен и преработен газов пистолет. Мъжът, който според полицията е криминално проявен за употреба на наркотици, е задържан за 24 часа.

Според запознати задържаният е Георги Р. – собственик на фирма за дърводобив. Трупът на починалото момче е транспортиран до областната болница за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство. „Очаква се медицинската и балистичната експертиза, за да стане ясно с какво оръжие е стреляно и има ли задържаният общо със случая!”, казаха от прокуратурата.

Според дядото на убития младеж задържаният неведнъж ги е заплашвал при събирането на дърва и треви. Възрастният мъж първоначално твърдеше, че не е забелязал стрелеца, но после заяви, че е видял как задържания стреля по внука му, а след това и по него. Семейството и близките на убитото момче са в шок и настояват за справедлива присъда на убиеца. Заради надигналото се недоволство след трагедията в ромския квартал „Огоста” районът е под охрана на полицията и жандармерията. Нарушения на реда няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право