Експерти от ТУ предлагат решение за ремонт на смъртоносно кръстовище

Експерти от сливенския филиал на Техническия университет ще предложат обосновано предложение за преустройство на смъртоносно кръстовище в града. Целта е движението на автомобили и пешеходци да бъде така организирано, че да се намалят до минимум рисковете от пътни произшествия и травматизъм, съобщиха от ръководството на общината в Сливен.

Става дума за опасното кръстовище на бул.”Бургаско шосе” и ул.”Илинденско въстание”, на което в началото на октомври 28-годишен шофьор блъсна и уби с колата си, на пешеходна пътека, 16-годишно момиче. Тежкото произшествие бе едно от серията инциденти, регистрирани през последните години на оживения булевард.

„Обсъждахме проблема Техническия университет. Те ще се включат в решаването на проблема със своята експертиза. Има варианти кръстовището да бъде регулирано със светофари или да бъде преустроено в кръгово движение, което може би ще надделее”, коментира кметът Стефан Радев. Ръководителят на факултета и колежа в Сливен към Техническия университет – София проф.Станимир Карапетков е сред водещите автотехнически експерти в страната, бил е вещо лице в съдебни дела по най-сериозните произшествия, от голям обществен интерес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони