Експерт: При инцидент на пътя трябва първо да мислим за собствената си безопасност

Най-важното при такава ситуация на пътя е първо да помислим за собствената си безопасност. Това обясни председателят на Съюза на българските автомобилисти в Благоевград Александър Цацев по БНТ, по повод тежката верижна катастрофа на магистрана "Струма" край Сандански, при която вчера един човек загина, а други 13 бяха ранени.

Единствената жертва е шофьор, слязъл от колата си в условия на гъста мъгла, за да предупреди идващите автомобили за инцидента. той беше прегазен от камион.

"Най-правилната реакция е да се стои на безопасно място, не сме задължени непременно да оказваме помощ, когато това застрашава нашия живот", обясни Александър Цацев.

В такава ситуация първото нещо, което трябва да направи всеки един, дали ще бъде водач или пътник в автомобила, ако е безопасно за него, да вземе мерки за обезопасяване на самото произшествие като се поставят съответните сигнализации. На авомагистрала сигнализиращият триъгълник трябва да бъде поставен на не по-малко от 100 метра. Не трябва да забравяме обаче светлоотразителните жилетки, напомни Цацев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България