Експлозия по време на концерт на Ариана Гранде в Манчестър, 19 загинали и над 50 ранени

Манчестър, експлозия, атака

Експлозия прекъсна концерт на американската певица Ариана Гранде в Манчестър тази вечер, предаде Би Би Си. При атаката са загинали 19 души, а около 50 са били ранени.

Говорител на Ариана Гранде заяви пред британските медии, че певицата е добре и е отведена на безопасно място. Официално изявление от нея все още няма.

Певицата е популярна най-вече сред младежите, като на концерта й са присъствали предимно тийнейджъри и родители с деца.

Властите разглеждат инцидента като вероятна терористична атака. Източници от американското разузнаване твърдят, че става въпрос за атентатор самоубиец, но тази информация не е потвърдена от британските власти.

https://twitter.com/gmpolice/status/866808564316344321

 

 

 

 

 

 

Взривът е станал в края на концерта, организиран в “Манчестър Арена”. Залата е с капацитет 21 хил. души.

Анализатори отбелязват, че времето на експлозията е много добре планирано, защото именно след концерта хората се отправят към щандовете с официален мърчъндайз, разположени във фоайето на сградата.

https://twitter.com/BasedMonitored/status/866789409676562433

 

 

 

 

 

Свидетели разказват, че чули силен взрив откъм фоайето на сградата точно когато хората започнали да напускат залата. В интернет се появи видеоклип, заснет от автомобилна камера, на който се чува взрив откъм залата.

Експлозията предизвикала паника сред хората, като много от тях пострадаха и при напускането на сградата.

Целият район около “Манчестър Арена” е отцепен. Залата се намира в близост до жп гара, която също е затворена. Местните власти съветват хората да не се доближават до мястото на взрива от съображения за сигурност.

https://twitter.com/FoxNews/status/866843791818465284

 

 

 

 

 

По-късно сапьори извършиха контролирана експлозия на изоставен багаж в близост до залата. Първоначалните данни, че става въпрос за второ взривно устройство не се потвърдиха.

В социалните мрежи се появиха съобщения от родители, които все още не могат да се свържат с децата си, които са присъствали на концерта на американската певица.

Хотели, ресторанти и клубове в близост до концертната зала отвориха вратите си и прибраха бягащите от концерта.

Потребители в “Туитър” започнаха да използват хаштага “стая в Манчестър”, предлагайки домовете си на всеки, който не може да намери близките си и няма къде да пренощува.

“Фейсбук” активираха функцията си “Сейфти чек”.

https://twitter.com/paperkuntmedia/status/866862082486087680

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа