Екстремен шофьор отнесе 3 стълба и знак в Шумен

Шофьор зад волана на "Ауди А3" откърти три стълба за улично осветление в Шумен и се спря в дърво на бул."Симеон Велики".

Екстремного шофиране се разразило призори в неделната утрин, а ударите в стълбовете разбудили квартал "Тракия", разказаха съседи.

При адския удар колата буквално изпреварила двигателя си и той паднал след нея на шосето, акумулаторът пък излетял 20 метра напред, разказват очевидци, които събараха останките. Според някои от съседите след екшъна шофьорът излязъл и седнал на пейка край блоковете. Той се е отървал с леки травми, има само счупена китка, научи "Труд".

В неделя до 10 часа все още пътното платно се разчистваше от авточасти, елементи от уличното осветление и клони. Движението се осъществяваше само в едното платно и се регулираше от полицаи.

Зад волана на "Ауди"-то е бил 20-годишният Петър П. от Шумен. След инцидента той е бил откаран от линейка от мястото на произшествието и пътни полицаи не успяли да го тестват с дрегер.

Пред униформените обаче, джигитът признал, че е употребил алкохол. Взета му е кръвна проба за химичен анализ, която ще покаже с колко е прекалил. Със сигурност е карал с превишена скорост към изхода на Шумен по дългия булевард и това е причината да нанесе големи щети по уличното осветление.

Колата се водела на бабата на Петър, но от две седмици гордо я шофирал той, казаха запознати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България