Ексуправител на пазарите в Шумен запорира сметките им

Тодор Тодоров, бивш управител на "Общински пазари" в Шумен, запорира сметките на дружеството, защото иска изплащането на 21 000 лв. за 5 г. неползвани отпуски. В момента дружеството е в процес на ликвидация по решение на общинския съвет от 30 юни т.г., което прехвърля дейността му към друго предприятие „Общински жилища и имоти“.

Тодоров обяснява, че пристъпил към блокиране на сметките, за да бъде сигурен, че ще има пари в тях, когато той спечели дело за обезщетенията. Все още не го е завел, а пред журналисти кметът на Шумен Любомир Христов обясни, че с юристи ще преценят дали да му платят солидната сума.

На сесия на местния парламент в четвъртък градоначалникът входира докладна, в която са изброени нарушения, открити от комисията от предприятието-приемник. Става ясно, че на територията на общинските пазари са разположени 7 кафе-машини, само за една е открит сключен договор. Въпросителни има и около сключването на договори и анекси с наематели. Тодоров контрира, че констатациите са плод на некомпетентност и бил спокоен за работата си, защото са му правени проверки и ревизии.

Изненадващо общинският съветник от АБВ Валентин Велев постави въпроса защо на дружеството, ръководило пазара, му е бил нужен плейстейшън. По-късно кметът Христов показа пред журналисти приемо-предавателен протокол, издаден от “Виваком” на "Общински пазари" на 29 декември м.г. за конзола Soni PS4. Най-вероятно придобивката е била бонус за ползвани услуги. Такова устройство обаче, няма в активите на дружеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони