Ексхумираха останките на Наим Сюлейманоглу

Две от дъщерите му са против процедурата

Тленните останки на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който почина през ноември м.г., бяха ексхумирани от гроба му в Истанбул, предаде “Хюрриет”.

Ексхумацията е резултат от заведено дело за бащинство от японката Секаи Мори, за която се смята, че е първородната дъщеря на спортиста с български корени. За доказването на роднинска връзка ще бъдат взети ДНК проби от останките на Сюлейманоглу.

След смъртта му негови близки разкриха, че преди да почине щангистът поискал да намерят Мори и тя да получи част от наследството му.

Наим среща майката на Секаи - Киоко Мори, японска журналистка, по време на Олимпиадата в Сеул през 1988 г. Започват връзка, тя се премества да живее с него в Турция и през 1991 г. ражда момиче. Но след това се завръща в Япония, без Сюлейманоглу да е признал пред закона детето.

„Две от дъщерите на Наим - Есин и Сезин, обявиха, че са несъгласни с ексхумацията, която обаче не успяха да спрат, но не присъстваха на нея. Официално Сюлейманоглу има три дъщери от майка туркиня - Хатидже.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят