Ексцентрични британци показват творби в Двореца

Дарън Баркър, Самота, 2018, маслени бои върху платно.

Джон Кики и Дарън Баркър с първа изложба в България

45-те платна може да се видят от 8 август до 8 септември

Двама известни и ексцентрични британски художници - Джон Кики и Дарън Баркър за първи път представят своя изложба в България. От 8 август до 8 септември техните произведения мога да бъдат видени в Национална галерия - Двореца, на пл. “Александър І”. Ще бъдат показани 45 платна - както едроформатни, така и камерни.

Дарън Баркър пристига в България още преди откриването на изложбата, но Джон Кики не може да присъства заради здравословни проблеми, уточняват от Националната галерия. Всъщност Кики е много по-известният от двамата творци и неговата работа е високо ценена не само в Обединеното кралство, но и на международната сцена.

Роден е през 1943 г. в Кипър, но израснал в Анлия, той учи в училището по изкуства в Камбъруел и в школата на Кралската академия. Когато завършва обучението си през 1967 г., той вече е развил уникален стил, който експертите определят като синтез между фигуративна живопис, абстракция и попарт.

През над 50-годишната си кариера той е излагал свои работи в множество престижни пространства като Кралската академия, галериите “Хайуорд” и “Серпънтайн” в Лондон, “О Кей Харис” в Сохо, Ню Йорк и други.

По-младият Дарън Баркър е изучавал изкуства и в момента се е посветил главно на консервацията и реставрацията на архитектурни паметници. Изявява се и като фотограф. У нас представя създадени наскоро живописни творби, изпълнени с маслени бои върху платно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура