Ексшеф на полицията и бивш обмудсман са новите зам.-областни управители на Пловдив

Ексшефът на Областната дирекция на МВР Ангел Рангелов и бившият омбудсман на града под тепетата Владимир Петров са новите заместници на губернатора на Пловдив Здравко Димитров. Двамата встъпват в длъжност от 21 февруари (вторник) със заповед на служебния премиер Огнян Герджиков, но още в понеделник бяха представени на служителите в областната администрация.

Ексшеф на полицията и бивш обмудсман са новите зам.-областни управители на Пловдив

Ангел Рангелов е завършил Академията на МВР и Юридическия факултет на Софийски университет. Той има 33-годишен стаж в структурата на МВР, в която започва работа през 1976 г. като районен инспектор на Първо РУ-Пловдив. Бил е оперативен работник в криминална и икономическа полиция, в периода 1992-1998 г. е началник на Четвърто РПУ - Пловдив, а през 1998 г. - началник на направление "Оперативно" към РЗ "Полиция". Ангел Рангелов е бил директор на Областна дирекция на МВР-Пловдив. След напускане на системата на МВР стана шеф на ОП "Синя зона - паркинги и гаражи" в Пловдив и ръководител отдел "Сигурност" към ВЕЦ-Пловдив.

Ексшеф на полицията и бивш обмудсман са новите зам.-областни управители на Пловдив

Владимир Петров е на 45 години, завършил е българска филология и право, има магистратури по банкова администрация, маркетинг, мениджмънт и журналистика. Специализирал е в областта на изборното право. Многократно е бил председател на Общинската избирателна комисия, а временно е изпълнявал и длъжността омбудсман на Пловдив. "В работата си не се водя от политически пристрастия и предубеждения. Знам, че екипът на Областна администрация качествен и работи като добре смазана машина в услуга на хората", заяви губернаторът на Пловдив Здравко Димитров при представянето на новите си заместници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони