„Елаците-Мед” чества две годишнини

Проф. Цоло Вутов бе награден с престижното отличие “Почетен гражданин на Община Етрополе”, заради изключителните му заслуги за развитието на района. Плакетът бешe връчен от Марин Маринов, председател на Oбщинския съвет в града. Снимка: Денислав Стойчев

От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Минно-обогатителният комплекс е създаден преди 44 години

Проф. Цоло Вутов стана почетен гражданин на Община Етрополе

Водещата компания в минния бранш у нас - “Елаците-Мед” чества две годишнини през август - 44 години от създаването на Минно-обогатителния комплекс (МОК) “Елаците” и 20 години от присъединяването на дружеството към групата на “Геотехмин”. “Елаците-Мед” е един от големите инвеститори и данъкоплатци у нас. В дружеството работят над 1800 работници и служители. Компанията има землища в Етрополе и село Челопеч, а обогатителният комплекс е в село Мирково.

На официална церемония в Етрополе проф. Цоло Вутов, управител на “Геотехмин” ООД, бе награден с престижното отличие “Почетен гражданин на Община Етрополе”, заради изключителните му заслуги за развитието на района. Плакетът беше връчен от Марин Маринов, председател на Общинския съвет в града. “Гордо можем да вдигнем глава и да кажем, че рудникът на “Елаците-Мед” е един от най-съвременните не в Европа, а в света”, каза проф. дтн инж. Цоло Вутов по време на честването на празника в Етрополе.

Сред официалните гости бяха Марияна Николова, зам. министър-председател по икономическата и демографската политика, икономическият министър Емил Караниколов, социалният министър Бисер Петков, Димитър Димитров, кмет на Етрополе, Любен Тотев, ректор на Минно-геоложкия университет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес