Електрифицираха екоинспекторите в Монтана

С десет електрически колелета ще обикалят вече Монтана инспекторите на общинската фирма „Чистота”, за да следят за реда и да санкционират нарушители по улици и площади. Двуколесните екологични возила са разработени от фирмата за велосипеди „Крос” специално за нуждите на местната управа.

„Това е пореден проект, който допринася за екологичния облик и повишаването на качеството на живот и околна среда в града. Велосипедите ще улснят значително и работата на служителите. Благодарни сме на фирмите, които ни помогнаха да го реализираме!”, заяви кметът Златко Живков.

 

Пред сградата на местната администрация в Монтана е изградена и зарядна станция с велопаркинг, където колелетата се зареждат преди инспекторите да тръгнат с тях по проверки. С едно зареждане на батерията ековозилата могат да преминат около 100 км в градска среда!”, обясниха от експертите.

След пускането на зелените колелата из града много граждани се обаждат в общината, за да питат могат ли е те да използват такива превозни средства. Явно инициативата е успешна и има простор за развитие!, каза кметът Живков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони