Електрическа кола за модерните джедаи

Renault Zoe Star Wars е лимитирана серия

От милионите почитатели на поредицата „Междузвездни войни“ само 1000 жители на Франция ще могат да притежават специалния електрически автомобил Renault Zoe, посветен на космическата сага. Лимитираната тематична серия Zoe Star Wars ще излезе през пролетта на следващата година паралелно с новия епизод, посветен на Хан Соло.

„Междузвездният“ модел е бял на цвят. Върху предния капак, покрива и задницата личат стикери, изобразяващи „Хилядолетният сокол“ – култовия космически кораб, който капитан Хан Соло печели при игра на карти. Надписите Star Wars върху праговете и калниците правят уникална специалната серия. Същото важи и за безпрецедентните лилави декорации по арматурното табло, дюзите на климатичната инсталация, високоговорителите и контурите на стелките.

Моделите Zoe Star Wars разполагат с по-високо оборудване, в което е включено камера за движение на заден ход, високачествена аудиосистема Bose, 17-инчови джанти и безжичен интернет в пътническата кабина. Серията се предлага с четири цвята на каросерията – ледено бяло, перлено бяло, титаново сиво и черно.

Renault Zoe е първият широко достъпен електромобил, който осигурява пробег от 400 км с едно зареждане на батерията. Той разполага с мощност 90 конски сили. Това е най-продаваният електрически модел на френския производител, който е лидер в Европа в сегмента на електромобилите. С компактната си каросерия с пет врати тази кола е много подходяща за използване в града и лесна за зареждане с електроенергия от обикновен контакт или от зарядни станции. Водачът разполага с най-модерните системи за комуникация, забавление и безопасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили