Електронна система не отчела внесен данък на собственик на транспортна фирма и изряден платец

Собственик на транспортна фирма от Полски Тръмбеш се оплака от поредната абсурдна ситуация в държавата. Въпреки, че платил още през януари всичките си местни данъци, в пункта за годишни технически прегледи в града в понеделник електронната система не отчела плащанията на Иван Иванов и не допуснала камионите му да минат на преглед. Фирмата извършва товарни превози като транспортира предимно зърно.

"Платих всичките си данъци за 2018 година.Имам два големи ТИР-а, за които съм броил общо около 1700 лева налози. Системата обаче не ми отчита платените задължения!", оплака се Иванов.

Той веднага отишъл в „Местни данъци и такси“ в Общината, за да разбере какво става. Оттам обаче го уверили, че налозите му са платени и дори издали документ със стикер в уверение за това.Собственикът на транспортната фирма веднага се върнал обратно в лицензирания пункт и представил документа, ала оттам не го признали.

„Разбрах от служителите, че има и други такива случаи като моя. Системата явно дава дефекти и са връщани и други собственици на автомобили, въпреки, че са се издължили на държавата. Аз не знам кой не си е свършил работата, кой си взема само заплатката, но ние плащаме една камара пари за данъци, а не получаваме исканата услуга! В момента камионите ми не работят и търпя загуби“, гневи се Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България