Елена Аксиева от "Воля" смени парламента с пелени и памперси

Водачката на листата на ПП "Воля" в 17 МИР Пловдив област Елена Стефанова Аксиева се отказа от мястото си в 44-ото Народно събрание и реши да смени парламента с пелени и памперси. 30-годишната бизнес дама, която е съпруга на един от собствениците на частната охранителна фирма "ДАИКС СОТ" Атанас Пешев, е в доста напреднала бременност и очаква скоро да стане майка. Именно по тази причина тя е подала искане до ЦИК да бъде заличена от кандидат-депутатската листа на ПП "Воля" и да не бъде обявяване за народен представител. Елена Аксиева явно е преценила, че трудно ще може да носи няколко дини под една мишница, тъй като е мениджър на софтуерна компания в сферата на сигурността, а освен това със съпруга си имат участия в още няколко фирми. "За жена като Ели да бъдеш майка явно е много по-ценно от това да е депутат", коментират близки до семейство Аксиеви и припомнят, че нейният баща Стефан е сред най-уважаваните и с добро име полицаи в Областната дирекция на МВР.

Мястото на Елена Аксиева в 44-ото Народно събрание ще бъде заето от втората в листата на ПП "Воля" Пловдив област Дора Христова, след като събралият най-много преференциални гласове в 17 МИР покрай феномена "6/6" Владимир Александров също подписа декларация, че се отказва от депутатско място. Според осведомени такава декларация освен Владимир Александров, който бе под №5 сред кандидатите в Пловдив-град, е подала и шестата в листата на №6 в интегралната бюлетина в 16 МИР Цветелина Лучкова.

От Пловдив-град от ПП "Воля" влиза само водачката на листата Нина Миткова, която освен много добра приятелка на Елена Аксиева, е и съпруга на собственика на фирмата за производство на велосипеди "Макском Европа" Максим Митков. 39-годишната Нина Миткова е майка на две деца и управител на фирмата, която внася и продава на българския, македонския и сръбския пазар бебешките колички "Чиполино" и пълната гама от асортимента за отглеждане на новородени и деца на прочутия италиански концерн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика