Елена е домакин на международна колоездачна обиколка

Възрожденският град Елена, който е с над 80-годишни традиции в колоезденето, отново ще бъде домакин на етап от Международната колоездачна обиколка на България. В балканското селище състезателите ще бъдат най-дълго време.

Колоната пристига от Свищов на 5 септември след 17.30 часа и с този четвърти етап приключва обиколката й на Северна България. На 6 септември, Деня на Съединението, за колоездачите е обявен почин ден, през който домакините ще се погрижат да разнообразят свободното им време. За обиколката на Южна България „желязната“ колона потегля на 7 септември след 11.30 часа по най-дългия маршрут на 66-та международна обиколка – 230 км до Ивайловград.

След 1924 година една от първите и най-авторитетни обиколки на Европа отново ще излъчи двама победители. Наградата на първия победител ще бъде връчена в Елена на сцената в центъра на града, където ще бъдат посрещнати колоездачите. Тук ще бъдат обявени и наградени също победителите в четвъртия етап Свищов-Елена, най-младия, най-активния състезател, най-добрият катерач, лидера с жълтата фланелка и отборните победители.

12 чуждестранни отбора са потвърдили досега участие в международната колоездачна обиколка.

Страната ни ще се представлява от национален отбор и още 4 отбора. Организаторите от Българския колоездачен съюз имат идея да поканят всички живи победители българи в обиколката през годините – Стефан Христов, Ивайло Габровски, Красимир Коев, Евгени Герганов, Димитър Господинов, Павел Шуманов, Христо Зайков, Валентин Живков, Петър Петров, Бойко Ангелов, Ненчо Стайков и Венелин Хубенов.

На ветераните в колоезденето по подобаващ начин ще бъде отдадено заслужено признание в началото на официалното награждаване в Елена – уточни Веско Михайлов, директор на 66-та международна колоездачна обиколка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт