Елена Йончева приема предложението за кола и шофьор от БСП заради "определени притеснения"

Снимка: Цветан Томчев/ Архив

За да приема предложението за кола и шофьор от страна на Корнелия Нинова и БСП – имаме определени притеснения. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева на пресконференция след заседание на ръководството на ПГ на „БСП за България“ и Изпълнителното бюро на партията.

Във връзка с осигурените й кола и шофьор от БСП, Йончева обясни: „Като депутат, никога не съм ползвала кола и шофьор от парламента за моята парламентарна дейност. Никога не съм мислила, че това е необходимо, защото мога да използвам собствения си автомобил. Мисля, че не съм и лош шофьор. Очевидно, че да приема това предложение от страна на г-жа Нинова, от страна на БСП, имаме определени притеснения“.

Попитана дали е получавала заплахи, говорителят на БСП отговори: „Не бих искала да влизам в конкретика. Мисля, че много неща ще станат ясни в близките месеци“.

Бях притеснена да не се случи нещо на Елена Йончева и й осигурих кола и шофьор, за да гарантирам спокойствието й, каза по-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На въпрос дали БСП е осигурила кола и шофьор на говорителя на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева, Нинова отговори: „Да, вярно е. Аз предложих на ръководството на ПГ да осигурим на Ели кола и шофьор, за да е спокойна. Тя пътува много из цялата страна, кара сама, често е с детето в колата и бях притеснена да не й се случи нещо, да не попадне на провокация. Искам да гарантирам нейното спокойствие, за да си върши работата. Тя наистина засегна сериозни интереси. Ние стоим зад нея, винаги сме били заедно в тези акции, но и като ръководител, и като жена, и майка съм длъжна да помисля и да й осигуря спокойствие, за да си върши работата“.

Предсрочните избори не са страшни, нито ще създадат хаос, защото хаосът и нестабилността са сега, посочи лидерът на БСП. „Кога да бъдат предсрочните избори? Ние настояваме за оставка сега. Кога ще бъдат предсрочните избори е записано в Конституцията и законите на страната. Ако сега подадат оставка има разписани срокове, за връчване на мандати, за връщане на мандати. Това, което е разписано в Конституцията и в законите, това ще бъдат и предсрочните избори“, допълни Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика